Jauhemaalaus

Jauhemaalaus on pintakäsittelymenetelmä, jossa staattisen sähkön avulla varattu metalliesine päällystetään muovijauheen ja kuumennuksen avulla. Verrattuna märkämaalaukseen, jauhemaalaus on ympäristöystävällisempi, sillä siitä ei aiheudu VOC-päästöjä eikä siinä käytetä liuottimia jotka ovat haitallisia maalarin terveydelle.

Maali ruiskutetaan tarkoitukseen suunnitellulla pistoolilla. Värihiukkaset etsiytyvät tasaisesti maalattavan tuotteen pinnalle ja tarttuvat siihen. Jauhemaali levittyy tasaisesti ja tarkasti koko lakattavan kohteen pinnalle maalarin taidosta riippumatta. Jauheen levittämisen jälkeen jauhemaali kovetetaan uunissa 160-200 asteessa. Kovettumisaika riippuu kohteen paksuudesta, ja kovettumisen aikana jauhe sulaa kiinni alustaan.

Kuivamaalaus on märkämaalausta nopeampi pinnoituskeino, sillä kohde on valmis pakattavaksi heti jäähdyttyään.

Mihin jauhemaalaus sopii?

Yleisimpiä käyttökohteita ovat rakennusteollisuuden tuotteet, kuten valaisimet ja lämmittimet.

Menetelmää on alettu käyttää enenevässä määrin myös raskaammissa koneiden rungoissa ja osissa. Kulkuneuvoissa polkupyörät ovat nykyään jauhemaalatut, kuten myös autojen vanteet ja vetokoukut.

Jauhemaalin avulla saavutettava lujuus ja kovuus tekevät jauhemaalatusta kohteesta erittäin kulutusta kestävän. Verrattuna liotinpohjaisiin märkämaaleihin, jauhemaalattu pinta on vahvempi ja kestävämpi. Maalatun pinnan ominaisuuksiin voidaan vaikuttaa eri maalityypeillä sekä lisäainein tehdyillä pintamuutoksilla. Siksi käyttökohde kannattaa aina ilmoittaa lähetteessä.

Design By